Iz Turbine se pitaju zašto su sudije prekinule meč

Nemile scene u Jablanici

Iz Turbine se pitaju zašto su sudije prekinule meč

Komšijski derbi između Turbine i Igmana igran danas u Jablanici nažalost nije priveden kraju.

Utakmica koja je odlučivala o putniku u 1.ligu FBiH prekinuta je na poluvremenu nakon št je to odlučila sudijska trojka na čelu sa Admirom Šehovićem iz Sarajeva.

"Prije svega želim istaći da je na tribinama i terenu sve bilo fer i korektno. Arbitar je na samom kraju pokazao crveni karton našem igraču koji je bez sumnje diskutabilan što naravno nije naišlo na odobravanje domaće publike. Lično sam sa njima napustio teren, a tokom pauze su bili bezbjedni i niko im s izuzetkom dobacivanja iz publike nije kazao ništa ružno. Oni su ipak odlučili prekinuti meč iz njima znanih razloga,“ kaže član Uprave FK Turbina, Zaim Hadžiomerović, te dodaje:

"Tužno je da sve što smo gradili tokom sezone bude srušeno u posljednjem kolu zbog neodgovornog pojedinca koji je i ranije često bio u centru zbivanja na nekim utakmicama. Pitam se zašto je trebalo da meč bez obzira na važnost sude sudije iz Sarajeva kada mi ovdje u našoj bazi imamo kvalitetne arbitre".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti