Iz Željezničara u Slobodu: Novi Malkočević na Tušnju
FOTO: Facebook

Iz Željezničara u Slobodu: Novi Malkočević na Tušnju

E. Dindić

Kada bi se pisale fudbalske priče, jedna od najljepših bi bila dolazak Haruna Berberovića-Malkočevića u Slobodu iz Tuzle. Harun je rođeni sestrić proslavljenog prvotimca i nekadašnjeg trenera Slobode Sakiba Malkočevića. 

Mladi Malkočević ima 17 godina i do sada je nastupao za Željezničar. Za selekciju kadeta ove sezone odigrao je 17 utakmice, gdje je postigao četiri gola uz jednu asistenciju. Igra na pozicijama stopera i veznjaka.

Njegov daidža Sakib Malkočević, ostavio je neizbrisiv trag na Tušnju kako u svojoj igračkoj karijeri, tako i u trenerskoj. Prihvaćao se užarene klupe Slobode kada je bilo najteže te odvodio popularne Crveno-crne i na međunarodno scenu. Ostaće upamćen i kao najuspješniji bh. selektor koji je sa kadetima tri puta igrao Europsko prvenstvo.

Nažalost, nakon teške bolesti Sakib Malkočević prošle godine je preminuo u 55. godini života.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi