Iz Zrinjskog pohvalili «Horde zla»
Navijači Sarajeva posebno su bili dobri u vječitom derbiju

U OK BiH održan seminar o fair - play

Iz Zrinjskog pohvalili «Horde zla»

U Olimpijskom komitetu BiH danas je održan četvrti seminar u ovom edukacijskom ciklusu, a predavanje je moderirao profesor doktor Munir Talović. Seminar je bio na temu „Fair play".

Zamišljen je kao interakcija trenera i navijača. Ovom pozivu odazvali su se treneri iz BIH, Srbije i Crne Gore. Razgovaralo se o problemima navijanja na našim sportskim borilištima, ali i o načinu prevazilaženja postojećeg stanja.

Navijači su veoma bitni 

Istaknuto je kako bi bilo potrebno sastaviti upitnik pomoću kojeg bi pronašli ključne razloge nezadovoljstva navijača. Upitnik bi sastavljali stručnjaci iz oblasti sociologije, psihologije i pedagogije.

Svi treneri su na osnovu vlastitih iskustava iznijeli pozitivne strane navijačkih skupina i time istaknuli kako navijači za njih predstavljaju: motivaciju, dodatnog igrača, osjećaj pripadnosti i dakako pomažu stvaranju što bolje atmosfere.

Dragan Perić, pomoćni trener NK Zrinjski rekao je kako na posljednjim utakmicama navijači FK Sarajevo mogu biti primjerom navijačima svih ostalih klubova u BiH, jer su ovoj sezoni dali posebnu draž.

Slaviša Božičić , trener FK Bežanija koji je takođe prisustvovao seminaru kazao je kako se funkcionalni problem nalazi u ljudima u klubu, jer oni koji se nazivaju direktorima i predsjednicima bilo fudbalskih ili drugih klubova ne predstavljaju adekvatan stručni kadar.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zajednički stav 

Zajednički stav s ovog seminara je sljedeći:

„ Navijači su izuzetno bitni, jer sport je tu zbog njih. Treba navijati za svoje boje, jer tako se doprinosi takmičenju, a ne navijati protiv nekoga, jer time ništa ne postižemo."
Na kraju su poručili da će kao akteri takmičenja, uraditi sve što je u njihovoj moći, kako bi vratili navijače na tribine i na taj način promovirali značaj kulture, iskrenosti, kvaliteta i fair play-a, jer ako nema dobrih navijača, nema ni kvaliteta, naglasili su na današnjem seminaru u OK BiH.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.