Iza dječaka koji je osvojio srca navijača širom svijeta stoji veoma tužna priča

Otac mu poginuo prije deset godina

Iza dječaka koji je osvojio srca navijača širom svijeta stoji veoma tužna priča

Endin Čaušević

Marseille je u nedjelju na svom terenu uspio nekako izvući remi protiv Rennesa (2:2) iako su gubili sa 2:0 nakon prvog poluvremena.

Domaći tim je na Veledromu ipak uspio da izbjegne poraz i barem malo smiri navijače nakon loše igre u ovom meču. Međutim, nakon utakmice u centru pažnje našao se dječak koji je trebao izvesti početni udarac na utakmici. On je napravio pravi šou jer je uzeo loptu i zatresao mrežu Rennesa i potom na legendaran način proslavio pogodak.

Bilo je planirano da dječak samo izvede početni udarac, no on je odlučio da iskoristi priliku. Kada su navijači shvatili šta se dešava nastala je ludnica na tribinama i na sjajan način su "proslavom" upotpunili njegov gol. Ipak, iza ovog dječaka koji se zove Riyad stoji veoma tužna priča.

Naime, njegovi roditelji koji su porijeklom iz Maroka su veliki navijači Marseillea. Prije deset godina njegov otac je poginuo u saobraćajnoj nesreći dok su se navijači ovog tima vraćali s gostovanja. Marseille je igrao protiv Le Havrea, a autobus je po povratku kući učestvovao u teškoj saobraćajnoj nesreći i otac ovog dječaka bio je jedna od dvije žrtve ove nesreće.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

U sjećanje na deset godina od njegove smrti Marseille je odlučio da njegovom sinu omogući izlazak na teren i izvođenje početnog udarca. No, on je ušao u srca ljubitelja fudbala širom svijeta jer je iskoristio minutu slave i napravio pravo šou na terenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi