Izabran najbolji igrač i trener u Bundesligi

Sportski novinari odlučili

Izabran najbolji igrač i trener u Bundesligi

Bayernov defanzivac Jerome Boateng proglašen je za najboljeg igrača Bundeslige u protekloj sezoni, odlučili su sportski novinari u Njemačkoj. 

U tradicionalnom izboru Boateng je proglašen za igrača godine sa ukupno 163 osvojena glasa, kao drugi završio je Thomas Müller s 95 glasova, dok je treće mjesto pripalo Robertu Lewandowskom koji je imao pet glasova manje. 

Za najboljeg trenera je proglašen Dirk Schuster (265 glasova) koji vodi Darmstadt, a iza njega su ostali Thomas Tuchel (134) i Pep Guardiola (54). 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Boatengova titula igrača godine ima posebnu težinu iz razloga što je jedan defanzivac posljednji put takvu nagradu dobio 1997. godine. To je bio Jürgen Kohler.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi