Izabran najbolji igrač Premiershipa, mnogo polemika izazvao odabir najboljih 11

Nagrade u Engleskoj

Izabran najbolji igrač Premiershipa, mnogo polemika izazvao odabir najboljih 11

Edmir Škorić

Napadač Liverpoola Mohamed Salah izabran je najboljim igračem godine u engleskoj Premier ligi.

O tome su odlučivali sami nogometaši, koji su također birali i najboljeg mladog igrača, ali i najboljih 11, zbog čega se ova nagrada smatra najvažnijom i najrelevantnijom u Engleskoj.

Titula je pripala Manchester Cityju, ali je titulu najboljeg nogometaša ponio Liverpoolov napadač Mohamed Salah, koji je ovu nagradu dobio i u sezoni 2017/18. Sezonu je okončao sa 23 gola.

U timu sezone su golman Liverpoola Alisson, potom Cancelo (Manchester City), Rudiger (Chelsea), Van Dijk (Liverpool), Trent (Liverpool), Thiago (Liverpool), De Bruyne (Man City), Bernardo Silva (Man City), Mane (Liverpool), C. Ronaldo (Manchester United) i Salah (Liverpool).

Mnogi su ostali zatečeni kada su vidjeli najbolju postavu protekle sezone u Premier ligi jer u nju nije uvršten reprezentativac Južne Koreje Heung-Min Son.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iako je bio najbolji strijelac Premier lige, nije dobio svoje mjesto u startnih 11 protekle sezone u Engleskoj. Mjesta nije bilo ni za njegovog saigrača Harryja Kanea.

Top Komentari

green_dragon
Cuj Thiago i Ronaldo.......a nema Kantea i Sona.....ahhahahahahaha
7 2
DamirT
Liverpool vise igraca od Citya ima,a ljudi drugi zavrsili.Boze sacuvaj koje budale ovo prave
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi