Izabran za igrača utakmice, pa za nagradu dobio živu kokoš

U Malaviju se "isplati" igrati fudbal

Izabran za igrača utakmice, pa za nagradu dobio živu kokoš

Endin Čaušević

U svijetu fudbala smo se nagledali svakakvih stvari, ali ono što se desilo u Malaviju je iznad svega.

Naime, prethodnog vikenda derbi su igrali najbolje ekipe iz Malavija Nyasa Big Bullets i Karonga United. Na kraju Big Bulletsi su slavili s visokih 5:0, a odličan meč odigrao je napadač ovog tima Hassan Kajoke.

Na kraju je očekivano Kajoke izabran za igrača utakmice, a za to je od organizatora meča dobio i nagradu koja je sve ostavila bez teksta. Naime, on je dobio za nagradu živu kokoš koja je bila u bojama njegovog kluba.

Ipak, ovo nije jedina bizarna stvar iz Afrike što se tiče fudbala jer je prošle godine igrač utakmice prvenstva u Južnoj Africi za nagradu dobio USB ili 5GB besplatnog interneta za mobitel. U Gani su igrači osvajali nove sandale, a u Botswani kesu punu namirnica.

Top Komentari

Sabahudin11
zato oni igraju iz ljubavi i uzivaju u tome sto rade . Ovi u Evropi se rasipaju sa parama i ne igra im se uopste
3 0
Hooruk
A u Ruandi dobiju mudo od ovce
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti