Kongo minimalcem ostao u igri za plasman u naredni krug

Afričko prvenstvo, 2. kolo

Kongo minimalcem ostao u igri za plasman u naredni krug

Reprezentacija Kongo upisala je svoj prvi trijumf na Afričkom prvenstvu, a u okviru 2. kola grupe C sa minimalnih 1:0 savladali su selekciju Etiopije.

Nakon što je prvo poluvrijeme okončano bez golova ključni detalj koji je odlučio pobjednika desio se u 78. minuti susreta kada je za pobjedu pogodio Ndey.

Etiopija je ovim porazom u posljednje kolo ovoga takmičenja ulazi bez šansi za plasman u naredni krug, dok je Kongo sa ova tri boda zadržao šanse za plasman u eliminacionu fazu takmičenja.

Ipak, da stignu tamo u posljednjem 3. kolu selekciji Konga će biti potrebna pobjeda nad Libijom, trenutno prvoplasiranom ekipom u ovoj grupi.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Afričko prvenstvo, grupa C:
Kongo – Etiopija 1:o (Ndey 78)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije