Izabrane najbolje petorke Eurocupa
Todor Gečevski predvodio Zadar do završnice

Izabrane najbolje petorke Eurocupa

Adnan Beganović
Teme:

Samo nekoliko dana prije Final Eighta Eurocupa koji se igra u Torinu od 2. do 5. aprila izabrane su dvije najbolje petorke ovog eminentnog takmičenja. 

Obje petorke sačinjene su od sjajnih košarkaša koji su obilježili ovosezonski košarkaški Eurocup, a u najboiljim momčadima dominiraju igrači klubova koji su izborili završnicu.

U prvoj petorci mjesto razigravača svojim sjajnim igrama zaslužio je Chuck Eidson (Lietuvos), a društvo mu prave Marko Banić (Bilbao) i Todor Gečevski (Zadar) na pozicijama visokih igrača, dok su svoje mjesto u udarnoj ekipi pronašli još Boštjan Nachbar (Dinamo Moskva) i Kelly McCarty (Himki).

U drugoj petorci na poziciju "jedinice" izabran je Khalid El-Amin (Azovmaš), na centarskim pozicijama su Sandro Nicević (Benetton) i Matt Nielsen (Pamesa), a petorku još sačinjavaju Travis Hansen (Dinamo Moskva) i Gary Neal (Benetton).


Prva petorka Eurocupa:
Chuck Eidson (Lietuvos), Kelly McCarty (Himki), Boštjan Nachbar (Dinamo Moskva), Marko Banić (Bilbao), Todor Gečevski (Zadar).

Druga petorka Eurocupa:
Khalid El-Amin (Azovmaš), Gary Neal (Benetton), Travis Hansen (Dinamo Moskva), Matt Nielsen (Pamesa), Sandro Nicević (Benetton).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.