Izabrani novi članovi Komiteta za sudije i suđenje

Održana sjednica Izvršnog odbora NFSBiH

Izabrani novi članovi Komiteta za sudije i suđenje

E. Škorić

U Zenici je danas pod predsjedavanjem predsjednika NS/FS BiH Vice Zeljkovića održana 2. sjednica Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

U Zenici je danas pod predsjedavanjem predsjednika NS/FS BiH Vice Zeljkovića održana 2. sjednica Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Nakon provedenih diskusija, na sjednici je jednoglasno usvojeno sljedeće:

Zapisnik sa 1. sjednice Izvršnog odbora NS/FS BiH održane 16.03.2021. godine;
Prijedlozi Sektora za sport NS/FS BiH, kako slijedi:
a) Imenovanje stručnog štaba ženske „A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine koji će činiti selektorica Samira Hurem, pomoćnici Ivan Kvesić i Zoran Dimitrić, trener golmanica Esad Ibrahimović.
b) Imenovanje stručnog štaba „U-19“ reprezentacije: selektor Ivica Barbarić, pomoćnici Zoran Dragišić i Admir Raščić, trener golmana Goran Brašnić.
c) Odluka da mjesto odigravanja finala Kupa Bosne i Hercegovine 2020/21. bude Trening centar NS/FS BiH u Zenici.
d) Odluka o imenovanju članova Komiteta za sudije i suđenje sa mandatom do kraja takmičarske sezone 2020/21. u sastavu od tri člana: Elmir Pilav, Robert Zrilić i Hrvoje Turudić.
e) Odluka o popuni upražnjenog mjesta u Komitetu za takmičenje, i to da umjesto Milorada O. Laleta koji je novi član Izvršnog odbora, iz FS RS na njegovo mjesto dolazi Mile Mandić do kraja takmičarske sezone 2020/21.
Donijeta je odluka o raspodjeli finansijske pomoći koja je omogućena iz sredstava FIFA „Forward“ programa u cilju prevazilaženja problema u radu klubova na svim nivoima takmičenja, a koje je prouzročila pandemija korona virusa u prethodnom periodu. Raspodjela sredstava će biti izvršena prema ovoj odluci i biće distribuisana na niže organizacione nivoe u narednom periodu. Ukupna pomoć koja će biti proslijeđena klubovima putem entitetskih saveza je 1.000.000 USD, koja su sredstva donirana od strane FIFA samo za ove namjene.

Top Komentari

amer_sa90
17minuta niste u stanju da procitate svoj clanak i da ispravite duplo kucanje. Sta ucinise od ovog Mozzart portala
4 0
Horde
Ovaj protal je dno dna novinarstva.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije