Izbjeći Nordhorn i Valladolid
Bosna SO želi u polufinale Kupa kupova

RK Bosna SO uoči žrijeba

Izbjeći Nordhorn i Valladolid

Pred rukometašima Bosna Sunce osiguranje su odlučujući dueli u rukometnom Kupu kupova. Popularni «studenti» će u utorak u 11 sati, kada bude održan žrijeb u Beču, saznati ime rivala u četvrtfinalu ovog eminentnog evropskog klupskog takmičenja.

Mogući Bosnini rivali su: Nordhorn (Njemačka), Valladolid (Španija), Pick Szeged (Mađarska), Amicitia Zürich i Kadeten (Švicarska), Constanta (Rumunija) i Metalurg (Makedonija).
Prema mišljenju stratega Bosne, Vojislava Rađe, jedino su njemački i španski sastav u ovom trenutku jači protivnici i favoriti za plasman u narednu rundu.

»Moramo razmišljati samo o našoj igri jer imamo još dosta prostora za eventualni napreda, odnosno poboljšanje naše igre. Međutim, sigurno je da bih u ovoj fazi želio izbjeći Nordhorn i Valladolid. Riječ je o objektivno kvalitetnijim ekipama i teško da bi preko njih mogli tražiti prolaz u polufinale. Sa ostalim timovima se možemo ravnopravno nositi», istakao je Rađa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije