Izbjegnuta tragedija: Igrači NK Ključ na putu za Cazin proživjeli pravu dramu
FOTO: NK Ključ

Imali su sreće

Izbjegnuta tragedija: Igrači NK Ključ na putu za Cazin proživjeli pravu dramu

S. Grebović

Za vikend je trebala biti odigrana utakmica 12. kola lige Unsko-sanskog kantona između domaće Gomile i Ključa, ali ona nije odigrana zbog manje saobraćajne nesreće koji su imali gosti u putu.

Na svu sreću riječ je o manjoj saobraćajnoj nesreći koja se desila na magistralnom putu Bravsko-Bosanski Petrovac, a koju je prouzrokovao vozač automobila marke Opel Corsa koji je nedugo zatim pobjegao sa mjesta nesreće i zaputio se u nepoznatom pravcu.

Izjavu NK Ključ prenosimo u cjelosti:

"Sva sreća pa su svi igrači i stručni štab prošli bez većih povreda. Krenuli smo poslije ručka na utakmicu koju smo trebali igrati u Stijeni nadomak Cazina, što je nekih 30 kilometara od Ključa, tačnije mjesto Bravsko u pravcu Bosanskog Petrovca. Jedno vozilo marke Opel Corsa je htjelo izaći sa sporednog puta skretajući u našem pravcu na stranu kuda je išao kombi sa igracima i tako udario bočnu stranu našeg kombija i zaljuljao ga. Sva sreća pa je naš vozač vozio po propisanim ograničenjima i tako na vrijeme izbjegao kontakt sa pomenutim. Osoba koja je upravljala Opel Corsom je nedugo zatim pobjegla sa mjesta nesreće i zaputila se u nepoznatom pravcu. Vozač našeg kombija je odmah pozvao policiju u Bosanskom Petrovcu i Ključu, da bi ga ubrzo ključka policija locirala i uhvatila u samom gradu u Ključu u blizini jedne pekare i ekspresno ga vratila na lice mjesta gdje je u toku bio uviđaj. To je sve potrajalo pa je odgoda utakmice bila jedino logično rješenje."

Nakon nepunih 12 kola lidersku poziciju lige Unsko-sanskog kantona drži ekipa Viteza iz Bužima sa 26 osvojenih bodova, a druga je Mladost iz Vrnograča sa svega dva boda manje. Ekipe Gomile i Ključa zauzimaju pretposljednju i posljednju poziciju na tabeli.

Inače, novi termin utakmice između Gomile i Ključa bit će saopšten naknadno.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga USK:

Top Komentari

ArminA
NK Kljuc a ne FK Kljuc. Hvala dragom Bogu da je sve proslo kako treba ,naprijed bijelo-plavi!!!
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi