"Izbor sportiste postao je bh. brend"

Biraju se najbolji

"Izbor sportiste postao je bh. brend"

Edmir Škorić

U svečanoj sali RTV doma danas je održana press konferencija povodom sutrašnjeg Izbora najboljeg sportiste BiH u 2011. godinu, u izboru Nezavisnih novina i Radio televizije BiH.

Već jedanaestu godinu zaredom Nezavisne novine i RTBiH organizuju manifestaciju Izbora najboljeg sportiste Bosne i Hercegovine, koja će biti održana sutra s početkom u 21 sat u Kongesnoj dvorani sarajevskog hotela Holiday Inn uz direktan prenos na BHT1.

U konkurenciji za najboljeg sportistu su Edin Džeko (fudbal), Danijel Šarić (rukomet), Amel Mekić (džudo), Mirza Teletović (košarka) i Hamza Alić (atletika), dok za krunu najbolje sportiskinje konkurišu Biljana Cvijanović (atletika), Amela Kršo (fudbal), Dragana Knežević (rukomet), Sandra Mitrović (odbojka) i Emina Hadžiahmetović (stoni tenis).

Pored ovih, biće dodijeljene nagrade za najbolju ekipu, najboljeg trenera, najperspektivniju sportiskinju, najperspektivijeg sportistu, životno djelo, fer-plej, za razvoj sporta, najbolji sportista u sportu za invalide, najbolja ekipa u sportu za invalide. Novina je Nagrada publike.

Danas su se okupljenim novinarima obratili Diana Radić, direktor marketinga u Nezavisnim novinama te Muhamed Bakarević v.d. generalnog direktora BHRT-a.

"Nezavisne novine kao organizator i začetnik ideje o nagrađivanju najboljih sportista i afirmaciji sportskih vrijednosti i ove godine je odradio ogroman posao. Tokom ovih 11 godina stekli smo reputaciju najrelevantnijeg i najuglednijeg izbora najboljih sportista u BiH. Zadali smo sebi zadatak da ovu manifestaciju svake godine podižemo na viši nivo i u tome ćemo ustrajati. Svi
zajedno moramo da podržimo sport i naše sportiste", kazala je Dijana Radić, driketorica marketinga Nezavisnih novina i dodala:

"Ove godine portal www.nezavisne.com slavi 10 godina rada pa smo u konkurenciju uveli i Nagradu publike o kojoj su odlučivali pojsetioci našeg portala. Glasanje je trajalo petnaestak dana i rezultati su vidljivi na portalu".

Bakarević je kazao da nema puno toga dodati, ali istakao da je ovaj Izbor postao brand u BiH.

"Ovaj izbor postao je brend BHRT, Nezavisnih novina ali i naše države. Zato imamo zadatak da zadržimo kvalitet, a s vremenom i da podižemo ljestvicu za stepenik više", kazao je Bakarević.

Dodajmo kako će sutrašnjoj manifestaciji, između ostalih, prisustvovati mnoge ličnosti kao što su Elvir Bolić, Nuhamed Konjić, Predrag Pašić, Blaž Slišković, Enver Hadžiabdić, a organizatori se posebno raduju dolasku Ivice Osima, predsjednika Komiteta za normalizaciju N/FSBiH.

Prisutne će u Kongresnoj sali zabavljati Crvena jabuka i članovi Akademije Pink panter iz Sarajeva. Pokrovitelj 11. izbora najboljeg sportiste BiH je presjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić, a partner izbora je Olimpijski komitet BiH - krovna sportska institucija u našoj zemlji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.