Borba je počela, nikad neizvjesniji izbori u FS Kantona Sarajevo

Izborna Skupština 10. decembra

Borba je počela, nikad neizvjesniji izbori u FS Kantona Sarajevo

Adnan Beganović

Iako se bliže Izborna Skupština u Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine, izbori u kantonalnim savezima još uvijek nisu održani.

Kraj godine u fudbalskoj Federaciji Bosne i Hercegovine biće obilježen izborima u kantonalnim savezima, koji su zapravo od velike važnosti i za krovnu fudbalsku kuću.

Usudili bismo se reći i važniji od izbora u Fudbalskom savezu BiH s obzirom da kantonalni savezi delegiraju po dva predstavnika od kojih će jedan biti izabran u Izvršni odbor Fudbalskog saveza BiH.

SportSport.ba neslužbeno saznaje da će Izborna Skupština u Kantonu Sarajevo biti održana 10. decembra, a sedam dana prije trebalo bi biti poznato i koji fudbalski radnici će ući u borbu za Izvršni odbor Fudbalskog saveza BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zvaničnih informacija još uvijek nema, no kako se sada čini, s obzirom da se najvjerovatnije neće kandidovati aaktuelni predsjednik FSBiH, Elvedin Begić, izbori bi mogli biti nikad neizvjesniji.

Podsjetimo, u nekim kantonalnim savezima moglo bi doći do promjena. Tako bi u Izvršni odbor Fudbalskog saveza iz Tuzlanskog kantona mogao Azmir Husić, dok iz Unsko-sanskog bi u IO krovne kuće bh. fudbala mogao Hamdija Abdić.

Top Komentari

user1604155860
Opet u kantonalne fudbalski savez dolaze mesetari koji kupuju utakmice a sportisti I sportski radnici ostaju po strani. (Husic I Abdic) zlo BiH fudbala
8 0
rabodimis
Da se pogdo posvete reprezentaciji ko izborima i organizovanim kriminalu, bili bi medju favoritima na EP...
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi