Na sjednici prisutno 13 članova, odsutni Begić i Vučković

Na sjednici prisutno 13 članova, odsutni Begić i Vučković

Adnan Beganović

Na sjednici Izvršnog odobra Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na kojoj bi se trebao izabrati novi selektor našeg nacionalnog tima prisutno je 13 od 15 članova.

U toku je sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na kojoj se raspravlja o imenu novog selektora Zmajeva.

Na sjednici je, kako SportSport.ba saznaje prisutno 13 članova Izvršnog odbora što znači da je kvorum osiguran, a neslužbeno, odsutni su još uvijek aktuelni predsednik Saveza Elvedin Begić i Ranko Vučković.

Po novom Statutu da bi odluke bile pravovaljane potrebno je da za njih glasa više od dvije trećine prisutnih što znači da novog selektora može izabrati devet članova IO s tim da po jedan dolazi iz sve tri komponente (FSRS, kantonalni i "županijski" savezi).

Podsjetimo, ni na prošloj sjednici IO nije bio prisutan odlazeći predsjednik Elvedin Begić, a zbog čega se nije pojavio danas, u ovom trenutku nije poznato.

Top Komentari

tbboy77
Šta Begić izvodi koji k?
7 0
Tas14
Begiću tko si ti? Napolje!
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi