Burno u Srebreniku, predsjednik opštinskog fudbalskog saveza poručio: Skupština je nelegalna

Burno u Srebreniku, predsjednik opštinskog fudbalskog saveza poručio: Skupština je nelegalna

A. Beganović

Glavna tema u bh. fudbalu postali su izbori u općinskim i kantonalnim savezima a upravo povodom toga burno je bilo protekle sedmice i u Srebreniku.

Jučerašnjim saopštenjem za javnost, jesenji lider na drugoligaškom sjeveru, ekipa OFK Gradina, ukazala je na niz nepravilnosti prilikom fudbalskih izbora u Srebreniku a kompletnu sportsku javnost probudili su oštrim kritikama na račun predsjednika Sportskog saveza Srebrenik, Mursela Delića.

Naime, velika borba u Srebreniku vodi se za mjesto u Izvršnom odboru NSTK između predstavnika FK Seona i OFK Gradina.

Situacija je kulminirala na Skupštini zakazanoj za utorak, 08.12.2020. god., a koju su prekinuli delegati klubova čiji je glas trebao biti upućen predstavniku FK Seona, Fahrudinu Selimoviću.

Prema informacijama do kojih je naš portal došao, pomenuti delegati sutradan su odlučili održati novu skupštinu, na kojoj se pojavilo 13 od 25 delegata, te su na taj način izvršili izborni proces u Fudbalskom savezu Srebrenika.

Iz redova OFK Gradina ovu skupštinu proglasili su nelegalnom i naglasili da je ista održana u tajnosti i organizaciji predsjednika Sportskog saveza, Mursela Delića, kao i njegovih istomišljenika.

Povodom kompletne situacije kontaktirali smo i prvo ime fudbalskog saveza Srebrenik, predsjednika Orhana Smajlovića, koji navodi da je sporna Skupština održana bez njegovog prisustva kao i bez znanja Izvršnog odbora OFS Srebrenik:

"Ta druga Skupština koju je održala jedna grupa klubova je u potpunosti nelegalna i nije po Statutu. Zna se kako se i ko saziva Skupštinu, a ja kao predsjednik niti dopredsjednik nismo znali za nju. Saznao sam tek naredni dan kada su me zvali da im predam pečat. Ovdje se mora održati legalna Skupština u narednim danima i izabrati legalni i legitimni predstavnici. Što se mene tiče ja ne želim više biti dio ovoga."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Očigledno je da će, nakon prve prekinute i druge nelegalne Skupštine, fudbalski izbori u Srebreniku u narednim danima dobiti i svoj treći dio, a u razgovoru za SportSport.ba jasnu poruku imao je i predsjednik OFK Gradina iz Srebrenika, Muhamed Suljagić.

"Sramotno je da se iz svih procesa želi izbaciti Gradina kao najveći klub. Akteri ovog događaja pokušavaju napraviti paralelizam. To je klasičan puč i atak na sport i izborni proces. Njihov skup nije nikakva Skupština, a to će potvrditi sigurno oni koji će razmatrati njen ishod", rekao je predsjednik OFK Gradina.

Top Komentari

SilverTownBoys1333
Predstavnik FK Seona u akciji var pod istragom SIPA-e. Nemaju vecinu pa odrzali svoju skupstinu. Kakvi carevi.
1 2
rabodimis
Znaci "podobnih" za mahinacije ce bit pun ku*ac, alal vera.. Samo se vi uhlj*bljujte, boli vas ku*ac, mi placamo..
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi