Izborio penal, postigao gol, tukao se…jednostavno Maradona

Niko kao Diego!

Izborio penal, postigao gol, tukao se…jednostavno Maradona

Iako u 55. godini svog života jedan od najboljih fudbalera svih vremena Diego Armando Maradona pokazao je da nije zaboravio baratati loptom, ali i da još uvijek neizbježnu prgavu narav.

Legendarni Argentinac bio je učesnik humanitarnog meča "Igrajmo za mir" u Bogoti i poznato je da gdje je on, tu su dobar fudbal, zabava i incidenti.

Fudbalski veterani imali su želju da ovim duelom pozovu na smirivanje višedecenijskih strasti između vlade Kolumbije i revolucionarnih vojnih snaga, koje pregovaraju o prekidu sukoba.

Popularni "mali zeleni" još uvijek ima magije u svojim nogama, ali i višak kilogram. U jednom trenutku utakmice uspio je izboriti penal majstorski pretvorio u gol, ali je sjenku na svoje čarolije bacio po završetku duela.

Maradona je prvo ušao u sukob s jednim od reportera kome je sklanjao kameru, da bi zatim i šutnuo jednog od radnika osiguranja zbog čega je došlo do gužve i opšteg koškanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.