"Izborit ću se za mjesto u momčadi"

Mehmed Alispahić za SportSport.ba

"Izborit ću se za mjesto u momčadi"

Adnan Beganović

Najbolji igrač Šibenika i povremeni reprezentativac BiH, Mehemd Alispahić, potpisao je ugovor sa Dinamom, a u razgovoru za SportSport. ba nekadašni igrač bugojanske Iskre govori o očekivanjima u Modrom dresu.

"Potpisao sam ugovor sa Dinamom na četiri i pol godine i doista sam presretan što se sve završilo. Imao sam nekoliko ponuda, ali mislim da sam izabrao onu najbolju. Dinamo je evropski klub i uvjeren sam da nisam pogriješio", rekao je Alispahić za SportSport.ba.

Iako je ugovor sa Dinamom potpisan postoji mogućnost da Alispahić i u narednih pola godine nosi dres Šibenika.

"U pravu ste. Ostalo je da se klubovi dogovore, a ja se iskreno nadam da će tako i biti. Dinamo će Šibeniku ponuditi određeno obeštećenje kako bi odmah obukao plavi dres. Na Šibeniku je da odluči, a ja se nadam da neće mnogo zatezati jer i njima je u interesu da nešto zarade. Ukoliko ne pristanu, ostajem u Šibeniku do ljeta i onda se selim u Maksimir", govori Alispahić.

Konkurencija u veznom redu zagrebačke momčadi je strahovita, no naš internacionalac je uvjeren da će se izboriti za mjesto u momčadi.

"Svjestan sam da me očekuje paklena konkurencija, ali ja vjerujem u svoje kvalitete i siguran sam da ću se izboriti za mjesto u momčadi. Uostalom, da nisam uvjeren u svoje kvalitete ne bih ni potpisivao ugovor sa Dinamom", ističe Alispahić.

Dobrim igrama u Šibeniku Alispahić je na sebe skrenuo pozornost i selektora našeg nacionalnog tima Safeta Sušića, te je debitovao za A selekciju. Međutim, vrlo brzo je izgubio svoje mjesto u reprezentaciji.

"San svakog igrača je igrati za nacionalnu selekciju. Ja sam imao debi, ali brzo sam nestao sa reprezentativne scene. Teško je iz Šibenika doći do reprezentacije, a meni je to uspjelo. Mislim da bi mi prelazak u Dinamo i po tom pitanju mogao mnogo donijeti. Dinamo svake godine igra veliki broj evropskih utakmica, bori se za titule na domaćoj sceni i mislim da ću u Zagrebu mnogo napredovati. Svojim igrama primorat ću Sušića da mi ponovo uputi poziv", rekao je Alispahić.

"Šibenik mi je mnogo pomogao i moj dolazak u ovaj klub je pravi potez. U svakoj utakmici pružao sam svoj maksimum i mislim da sam i ja dao mnogo Šibeniku. Međutim, došlo je vrijeme za neke nove izazove", dodao je na kraju Alispahić.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.