Fudbalski savez BiH 16. marta dobija novog predsjednika

Fudbalski savez BiH 16. marta dobija novog predsjednika

A. Beganović

Izborna Skupština Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine bit će održana 16. marta, saznaje SportSport.ba.

Nakon što su prijee nekoliko mjeseci okončani izbori u Fudbalskom savezu Republike Srpske, te privedeni kraju u kantonalnim i "županijskim" savezima, za 25. februar su zakazani u Nogometnom savezu Federacije BiH, a za 16. mart u Fudbalskom savezu BiH.

Sigurno je s obzirom na Statut da će bosanskohercegovački fudbal dobiti novog čelnog čovjeka i to predstavnika Fudbalskog saveza Republike Srpske, a najvjerovatnije će to biti Vico Zeljković.

Na izbornoj Skupštini izabrat će se i članovi Izvršnog odbora, a njihov mandat trajat ce četiri godine. Dodajmo da IO broji 15 članova, od čega šest dolazi iz kantonalnih, četiri iz "županijskih" saveza, a pet iz Fudbalskog saveza RS.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Predsjednici Nogometnog saveza Federacije BiH i Fudbalskog saveza Republike Srpske automatizmom ulaze u IO, dok će preostalih 13 članova izabrati članovi Skupštine, odnosno njih 60. Pred njima će se naći po dva kandidata iz 13 područnih, kantonalnih i "županijskih" saveza, a pobjednici će u IO, dok će poraženi biti zamjenski članovi.

Top Komentari

Tas14
Konačno, promjeniti i Vicu odmah
7 0
AmarSahi
Eto promjeniti će, jel može sada prestanak sada sa ovim protestima? Selektora neće sigurno promjeniti, to nemoj da se nadate, jedino će promjeniti ako ne uspije da se kvalifikuje na Svjetsko, a to bi već bio problem.
1 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi