Izet Hajrović jedini nije potpisao smanjenje plate?

Da li napušta Dinamo?

Izet Hajrović jedini nije potpisao smanjenje plate?

Iza Dinama je turbulentan period. Svi problemi zagrebačkog kluba na vidjelo su izašli u jeku krize izazvane padnemijom koronavirusa.

Treneri i igrači su u prvi mah odbili smanjenje primanja, a na kraju su to poslom platili Nenad Bjelica i njegovi pomoćnici.

U međuvremenu je na mjesto glavnog trenera došao Igor Jovičević i on će uskoro održati prvi zvanični trening ekipe.

Hravtska je popustila mjere uvedene zbog pandemije, pa hrvatski prvoligaši, uključujuči i Dinamo, mogu krenuti s treninzima od ponedjeljka (neki su to već učinili uz mjere opreza).

Mediji u komšiluku, poput Večernji.hr, Index.hr i Germanijak.hr, danas pišu da su na kraju svi igrači Dinama pristali na smanjenje primanja i potpisali nove ugovor - osim jednog.

Taj jedan je bh. internacionalac Izet Hajrović i sada nije poznato da li će on biti pozvan na prvi trening Dinama nakon dugačke pauze. Pitanje je i da li će Hajrović možda ipak u međuvremenu pristati na smanjenje primanja?

Večernji.hr piše da je Hajrović ostao jedini koji još nije potpisao smanjenje nakon što je to posljednji učinio Francois Moubandje.

Već ranije su se pojavile špekulacije da će Hajrović biti prvi, ili među prvima koji će napustiti Dinamo, s obzirom da je zbog visine primanja popu Gavranovića "neisplativ" za Modre.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Sada ostaje da se vidi šta će biti sa bh. fudbalerom...

Navodno je sa Gavranovićem dogovoreno da on na ljeto postane slobodan igrač iako je njegov ugovor sa Dinamom trebao važiti do naredne zime. Možda sličan dogovor u konačnici bude postignut i sa Harjovićem iako njegov ugovor vrijedi do kraja 2021.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edin Merlin
Nije lola htio u Sarajevo,sad neće ni u Gornju Priprčinu.... Seljober namišljeni i njegova ofajla...
3 1
Ivica_Osim8
ne znam kakva je logika da naplaćeni igrač najmanje igra
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi