Izet Hajrović ostao bez dosadašnjeg trenera

Werder smijenio Nourija

Izet Hajrović ostao bez dosadašnjeg trenera

Werder iz Bremena je danas smijenio trenera Alexa Nourija, kojem je presudio domaći poraz od Augsburga rezultatom 3:0.

S obzirom da se Werder nalazi na pretposljednjem mjestu nakon 10 kola i da je još uvijek bez pobjede u ovoj sezoni, čelnici kluba iz Bremena nisu imali drugog izbora n ego da uruče otkaz Nouriju.

"Alex nas je preuzeo u veoma zahtjevnom trenutku prošle godine i uspješno je odradio svoj posao. Ostaje nam da mu se zahvalimo na svemu što je uradio za naš klub", rekao je sportski direktor Werdera Klaus Filbry.

Umjesto Alexa Nourija, Werder će u narednom periodu predvoditi Florian Kohfeldt, koji će poslužiti kao privremeno rješenje dok klub ne pronađe bolju alternativu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nouri je u posljednje vrijeme izgubio i podršku navijača, koji su skandirali protiv njega na pomenutoj utakmici protiv Augsburga.

Werder zauzima 17. mjesto sa pet bodova uz gol razliku 3:12.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi