Izet Hajrović pobjedom debitovao za Galatasaray

U dresu sa broj 14

Izet Hajrović pobjedom debitovao za Galatasaray

U sklopu priprema za nastavak sezone aktuelni turski šampion Galatasaray, čije je redove prije nekoliko dana pojačao i bh. reprezentativac Izet Hajrović, u prijateljskoj je utakmici savladao Ajax sa 2:1 u okviru Antalya Cupa.

Turski šampion u vodstvo je stigao preko Yilmaza već na samom početku susreta, tačnije u 7. minuti. Gol napadača Galate bio je jedini u prvih 45 minuta ovog prijateljskog susreta između dvije ekipe koje su ove sezone nastupile u grupnoj fazi Lige šampiona, s tim da se turski predstavnik plasirao u eliminacionu fazu, dok su Kopljanici eliminisani.

U nastavak susreta oba tima su ušla sa izmijenjenim sastavima, a priliku za igru dobili su svi igrači oba tima, među kojima i bh. reprezentativac u redovima Galatasaraya Izet Hajrović.

Ipak, drugi dio igre bolje je otvorila ekipa iz Holandije, a u 47. minuti Van der Hoorn je pogodio za poravnanje rezultata na 1:1.

Tačno 20 minuta nakon izjednačenja, konačnih 2:1 za pobjedu Galate svojim golom postavio je Coksun, a začetnik akcije kod pobjedničkog gola bio je upravo Izet Hajrović koji je u dresu sa brojem 14 uspješno debitovao za svoj novi tim čiji će dres nositi u naredne četiri i pol godine.

Potražite više informacija na temu Super Lig:


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije