Izet Hajrović zarađivati će 1,1 miliona eura godišnje

Skakavcima 3,5 miliona eura odštete

Izet Hajrović zarađivati će 1,1 miliona eura godišnje

Bh. reprezentativac Izet Hajrović jučer je i zvanično potpisao ugovor sa turskim velikanom Galatasarayem, prema kojem će u naredne 4,5 godine nositi dres ovog istanbulskog kluba. 

Iako je već nakon Hajrovićevog dolaska i dočeka navijača na aerodromu u Istanbulu bilo jasno da će bh. reprezentativac postati novi fudbaler Galate zvanična potvrda stigla je jučer, a sada već bivši fudbaler švicarskog Grasshoppersa trebao bi godišnje zarađivati oko 1,1 milion eura, dok su Skakavci naplatili obeštećenje od 3,5 miliona eura pišu turski mediji.

Mnogo se govorilo i pisalo o tome da će Hajrović u Turskoj nastupati kao domaći igrač, ipak, sve su prilike da se to neće desiti, a to su potvrdile I izjave zvaničnika kluba.

"Bilo je izvještaja u kojima se navodilo kako ćemo kod TFF-a (FS Turske op.a) aplicirati kako bi upitali da razmotre mogućnost da Hajrović u Turskoj nastupa kao domaći fudbaler, ali mi nikada nismo razmišljali o toj opciji", kazao je jedan od klupskih zvaničnika.

"Ipak, ukoliko fudbaler želi, on može podnijeti zahtjev za državljanstvo i čekati pet godina kako bi ga smatrali domaćim igračem. Hajrovića smo uzeli kao stranca, i na to smo računali", kazao je Galatin zvaničnik na kraju. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.