Izgledalo je kao da ga je pogodio metak, a ne njegova kopačka: Simeone ga više nikada nije sreo...

Svjestan kakvu je glupost napravio

Izgledalo je kao da ga je pogodio metak, a ne njegova kopačka: Simeone ga više nikada nije sreo...

E. Čaušević

Diego Simeone je u svojoj igračkoj karijeri imao nekoliko skandala zbog svog temperamentnog ponašanja, ali i sam je svjestan da je u jednoj situaciji itekako prešao svaku granicu.

To se desilo kada je Simeone igrao za Atletico Madrid, a u centru pažnje se našao 8. decembra 1996. godine kada je njegov tim gostovao u Bilbau kod ekipe Athletica.

Na ovoj utakmici bilo je dosta tenzija na terenu i varnica između igrača dva tima, ali je meč obilježio Simeone koji je žestoko faulirao protivničkog igrača Julena Guerrera.

Simeone je tada igrao u kramponima i u jednom duelu namjerno je stao na butinu igrača Bilbaa koji je ostao da leži na terenu i tražio je pomoć ljekara kada je vidio da krvari.

Mnogi su bili u šoku zbog takvog prekršaja Simeonea, a 25 godina kasnije argentinski trener je priznao da je to bila vjerovatno najveća glupost koju je napravio u svojoj igračkoj karijeri.

"To je bila nepotrebna reakcija. Uvijek sam bio jak i temperamentan na terenu, ali to je bio klasični napad na protivnika. Jasno mi je koliko je pogrešno bilo to što sam tada napravio", prisjetio se Simeone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

On je protiv Athletica igrao još nekoliko puta, ali zanimljivo je da se više nikada nije sreo s Guerrerom, te da mu je žao što nikada nije uspio da se izvini za svoj nepromišljen potez.

"Više nikada se nismo sreli. Igrao sam još nekoliko puta protiv Athletica, ali on nikada nije više bio na terenu u tim mečevima i nismo se sreli. Žao mi je što nisam bar imao šansu da mu se izvinim, ali nekada postoje stvari za koje izvinjenje uopšte nije dovoljno", dodao je Simeone.

Promo

Top Komentari

Sars33
Sad to govoris...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi