Izgradnja centra u Zenici teče po planu

Izgradanja trening centra u Zenici Nogometnog/Fudbalskog saveza teče po planu, te bi ipak trebala biti završena u roku.

Posljednjih dana u javnost su izašli podaci o nedostatku finansija potrebnih finansija, nakon što je predstavnica Svjetske fudbalske federacije (FIFA) Eva Pasquier izjavila kako će Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine moratzi naći dio sredstava za finansiranje projekta izgradnje ovog centra.

"Postoji problem jer je budžet FIFA limitiran tako da pored finansijske podrške od strane FIFA/EUFA, Nogometni savez BiH kroz vlastite marketinške aktivnosti mora naći način da se obezbijede dodatna sredstva kako bi kompletan projekat izgradnje centra bio realizovan", rekla je tokom jučerašnje posjete predstavnica FIFA Eva Pasquier.

Međutim, čini se kako izgradanja Centra za trening i rekreaciju ipak ide planiranim tokom, barem za sada.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti