Elezović i Jović složni: Favorita nema, Igman je više želio pobjedu

Premijer liga BiH

Elezović i Jović složni: Favorita nema, Igman je više želio pobjedu

Esmer Oštraković

Sjajnu utakmicu u okviru zaostalog 3. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrali su Igman i Tuzla City.

Pobjedu je, možda malo i iznenađujuće, ostvarila domaća ekipa sa 3:2.

Ipak, gledajući razvoj stvari na terenu, te činjenicu da je Igman čak tri puta vodio protiv svojih današnjih gostiju, pobjeda domaće ekipa bila je najrealnijih ishod.

Nakon utakmice za SportSport.ba govorio je trener Tuzla Cityja, Dragan Jović.

"Poraženi smo kao što ste rekli. Dobra fudbalska predstava, dosta golova. Prvi put smo se uspjeli vratiti iz tog deficita. U trenutku kad smo ganjali tu pobjedu dobili smo treći gol. Igman je svoje prilike iskoristio, mi svoje nismo i oni su pobjedili, na čemu im ja čestitam", rekao je Jović, te je dodao:

"Nema favorita, to je pokazala i današnja utakmica. Na papiru smo mi bili favoriti, ali to treba opravdati na terenu. Mi nismo danas bili pravi. Nije to bilo dovoljno protiv solidne ekipe Igmana", kaže trener Tuzla Cityja.

Oglasi

U narednom kolu Tuzla City igra protiv Borca.

"Tražili smo da se ta utakmica pomjeri na nedjelju, jedina smo ekipa koja će igrati u subotu od svih ekipa koje danas igraju. Šta je tu je, moramo se odmoriti i spremiti se za narednu utakmici. Moramo se iskupiti za današnji poraz", završio je trener Tuzla Cityja, Dragan Jović.

Osim Jovića, za SportSport.ba govorio je i trener Igmana, Adnan Elezović.

"Prava prvenstvena, da kažem na nekom evropskom nivou. Šteta što nije bilo prenosa preko malih ekrana. Igrali smo protiv ekipe koja je prva na tabeli. Imaju fantastične pojedince. Napravili smo poluprilike i bili smo agresivni. Bilo je teško prelomiti utakmicu, ali zato imamo igrače poput Bodula i Ramića. Mislim da smo više željeli pobjedu. Pokazali smo kvalitet i da nas niko ne može podcijeniti. Imamo utakmicu protiv Zrinjskog, moramo se odmorit, ali nemamo puno, dva dana i okrećemo se narednoj utakmici", rekao je Elezović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pokazao je Igman da se može nositi sa svima.

"Protiv Željezničara imamo dobar defanzivni kvalitet, ali nismo imali klasičnog napadača zdravog. Hebibović se još nije vratio, a on je kapiten. Igra je uvijek dobra, niko nas nije nadigrao. Vraća nam se sve rezultatima, ovo je ok u ovom trenutku, ali idemo iz utakmice u utakmicu bez neke euforije", završio je Elezović.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ljacmu1
Nijedan klub se nije nametnuo kao konkurent Zrinjkom za titulu. Njima se ne može desiti da prime ukupno 7 komada od Veleža i Igmana. Toliko ih možda ne primi čitavu polusezonu u ligi.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi