Izjavio da želi igrati za Hrvatsku, pa onda prihvatio poziv Kosova

Kastrati u centru pažnje

Izjavio da želi igrati za Hrvatsku, pa onda prihvatio poziv Kosova

E. Čaušević

Vjerovatno najveće iznenađenje ove sezone u Hrvatskoj je mladi napadač Lokomotive, Lirim Kastrati, koji je postigao sedam golova na deset utakmica za ovaj tim u ovoj sezoni.

Ovaj 19-godišnji napadač u Lokomotivu je stigao iz Škendije, te je svojim sjajnim igrama već sada skrenuo pažnju mnogih timova. Kastrati je ranije nastupao za omladinske selekcije Albanije i Kosova, ali je sve izenadio kada je rekao da želi igrati za Hrvatsku.

Na Kosovu su bili razočarani izjavom igrača Lokomotive koji je poručio da mu nije teško čekati tri godine da dobije pasoš Hrvatske i da igra za ovu zemlju jer je svima jasno da imaju bolji tim od Albanije ili Kosova. Međutim, na Kosovu se nisu predali tako lako i odlučili su odmah reagovati.

Kastrati je dobio poziv za naredne utakmice Lige nacija protiv Malte i Farskih Ostrva, a ukoliko zabilježi nastup u dresu Kosova onda više neće moći mijenjati sportsko državljanstvo. Očekuje se da zaigra od prve minute protiv Malte čime će izgubiti sve šanse da ikada obuče dres Vatrenih.

Promo

Top Komentari

Mu'min Juventino FKS
Hahaha kupili onog crnogorca sad ovog. Eee ne moze se parama odoliti, siptarska odurna mafija
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi