HNS šokirao javnost: Reprezentacija Hrvatske više neće nositi prepoznatljivi grb!

Žele moderniji grb

HNS šokirao javnost: Reprezentacija Hrvatske više neće nositi prepoznatljivi grb!

E. Čaušević

Hrvatski nogometni savez je iznenadio javnost odlukom da će mijenjati grbi koji se nalazi na dresovima ove reprezentacije.

Vatreni su ovog ljeta bili prava senzacija na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a očito da u HNS-u žele ići u korak sa trendovima. Naime, HNS je na svojoj zvaničnoj stranici objavio da žele promijeniti svog dobro prepoznatljivi grb što se nije svidjelo javnosti u ovoj zemlji.

HNS je raspisao konkurs za promjenu grba i svima dao mogućnost da osmisle novi grb za fudbalsku reprezentaciju. Konkurs je otvoren od 5. oktobra i pojasnili su koji uslovi se moraju ispuniti kako bi eventualni novi grb ušao u konkurenciju.

Za ovo postoji čak i nagradni fond od 60.000 kuna. Prva nagrada nosi 35.000, druga 15.000, a treća 10.000 kuna. Konkurs važi mjesec dana, a novi grb bi trebao biti izabran 19. novembra u 12 sati. Potvrdu za korištenje i zamjenu treba dobiti na Skupštini koja se održava u decembru.

Top Komentari

Saimai1316
Jebo vas i hns i hrvatski grb,mi u bosni kad ga budemo mijenjali sigurno ce isto ovako svi u kockastoj drzavi prenijeti tu vijest...pa halo dosta vas je vise i hrvatske i srbije i njihovih sportista pa svaki boziji dan keka glupost o njima se nadje
18 15
karlhajncbrazzzo
Vjerovatno će prva kockica biti bijela u 3D formatu.
8 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi