Iznenađenje na Grbavici: Široki Brijeg deklasirao Želju

Neočekivan poraz Željinih nada

Iznenađenje na Grbavici: Široki Brijeg deklasirao Želju

S. Mlaćo

U derbi susretu 26. kola Premijer Omladinske lige BiH na pomoćnom terenu stadiona Grbavica snage su odmjerili kadeti Željezničara i Širokog Brijega, a gosti su napravili iznenađenje te slavili sa 3:0.

Željezničar je u ovaj meč ušao sa prve pozicije, te četiri boda prednosti u odnosu na nade FK Sarajevo, a Široki Brijeg je petoplasiran sa 41 osvojenim bodom.

Gosti su poveli u 31. minuti pogotkom Kristijana Medića, a samo šest minuta kasnije mrežu Jasmina Kršića zatresao je i Domagoj Marušić.

Željine nade se nisu uspjele vratiti u igru, a gosti su u nastavku igre postigli još jedan pogodak. Strijelac je u 54. minuti bio Ante Markota

Premijer Omladinska liga BiH za kadete:

FK Željezničar - NK Široki Brijeg 0:3 (0:2)

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-17:

FK Željezničar: Kršić, Mešić, Duraković, Šušić, Lukovac, Zilić, Nuhanović, Mušović, Hasanović, Mujić, Šarić.

NK Široki Brijeg: Perković, Musa, Brkić, Marušić, Marić, Pirić, Anić, Markota, Medić, Bilać, Gugić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi