Iznenađenje se zove Sevojno
Sevojno među četiri u Kupu Srbije

Četvrtfinale Kupa Srbije

Iznenađenje se zove Sevojno

Odigrane su četvrtfinalne utakmice Kupa Srbije nakon koji su se u polufinale plasirali: Partizan, Crvena zvezda, Banata i Sevojna.

Branilac trofeja, sastav iz Humske, nije imao težak posao na Lionu gdje je nadigrao Hajduk sa 4:0. Dva gola postigao je Bogunović, a po jednom su se u strijelce upisali Washnington i Ljajić.

Ubjedljiva je bila i Crvena zvezda koja je sa 4:1 razbila Smederevo. Dva gola Klea i Milijaša bila su i više nego dovoljna za polufinale, dok je počasni pogodak postigao Komadina u 64. minutu.

I dok je Banat uspio da golom Zorića eliminiše iz daljeg takmičenja OFK Beograd, čiji je debi na klupi imao Simo Krunić, bivši strateg Željezničara, za iznenađenje se pobrinula ekipa Prve lige Srbije, Sevojno, koja je u Kruševcu nadigrala Napredak boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Rezultati
Hajduk Beograd - Partizan 0:4, Napredak - Sevojno 1:1, penalima 5:6, Banat - OFK Beograd 1:0, Crvena zvezda - Smederevo.
Polufinale Kupa Srbije (jedna utakmica) na rasporedu je 6. maja, a finale dvije sedmice (21. maj) kasnije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti