Iznenađenje u Srbiji: Krstajić 'oduzeo' traku Ivanoviću i imenovao novog kapitena

Napravio promjenu koju su rijetki očekivali

Iznenađenje u Srbiji: Krstajić 'oduzeo' traku Ivanoviću i imenovao novog kapitena

Reprezentacija Srbije okupila se danas u Staroj Pazovi pred prijateljske utakmice sa Marokom i Nigerijom, a to ne bi bila neka spektakularna vijest da na okupljanju Mladen Krstajić nije saopštio da je došlo do promjene kapitena selekcije, samo 80-ak dana pred početak Mundijala u Rusiji.

Dugogodišnji kapiten Srbije Branislav Ivanović će svoju traku prepustiti Aleksandru Kolarovu, dok će njegov zamjenik biti Nemanja Matić.

"Bane Ivanović je bio i ostao dio naše ekipe. Pričali smo i ovo su samo neke interne stvari koje rješavamo u svlačionici", rekao je Krstajić, koji je zagonetno odgovorio na pitanje hoće li računati na njega na Svjetskom prvenstvu:

"Rekao sam da svi igrači koji su na spisku za ove dvije prijateljske utakmice počinju od nule. To važi i za doskorašnje reprezentativce".

Javnost u Srbiji je posumnjala da unutar ekipe postoje neki problemi, ali novi kapiten Aleksandar Kolarov je stavio tačku na to.

"To je odluka koju je odnio selektor i želim završiti tu priču. U ekipi nema nikakvih problema, ovo je samo selektorova odluka. Dugo sam igrao sa Banetom, ali nisam još pričao s njim. Sigurno ću to uraditi", rekao je Kolarov.

Branislav Ivanović je za reprezentaciju Srbije debitovao još 2006. godine, a za nacionalni tim je odigrao tačno 100 utakmica uz 12 postignutih pogodaka. S druge strane, novi kapiten Kolarov je prvi nastup za Srbiju upisao 2008. godine i do sada je odigrao 73 utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti