Krstajić priznao kojeg bi igrača najviše volio da vidi u svom timu

Da može da vrati vrijeme...

Krstajić priznao kojeg bi igrača najviše volio da vidi u svom timu

Mladen Krstajić, predsjednik bh. premijerligaša Radnika i selektor fudbalske reprezentacije Srbije, dao je opširan intervju za grčku Gazzettu.

U razgovoru za pomenuti medij Krstajić je, između ostalog, govorio o iskušenjima koja selekciju Srbije očekuju ovog ljeta na Svjetskom prvenstvu, a priznao je i kojeg bi igrača danas najviše volio vidjeti u svom timu. Kada bi mogao da vrati vrijeme i nekog od bivših saigrača povede na Mundijal, to bi bio...

"Bez dileme i bez komentara, Nemanja Vidić! Veliki borac i lider", istakao je Krstajić.

Istakao je da će atmosfera u reprezentaciji biti ključ za dostizanje nekog maksimuma na Mundijalu u Rusiji.

"Igramo za naš narod, za Srbiju. Mogu da obećam da ćemo raditi. Za uspjeh su nam potrebni disciplina, posjed lopte, dobra odbrana, strast kod igrača. Ipak, najvažnija je dobra atmosfera u timu. Moramo biti jedinstveni", kaže Krstajić.

Skrenuo je pažnju i na Sergeja Milinković-Savića, kojem se proriče velika karijera.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Ima ogroman potencijal, koji se razvio u Laziju i Italiji, u mladoj reprezentaciji Srbije i tokom turneje u Aziji. Njegov napredak ide u pravom smjeru i očekujemo od njega da u budućnosti bude lider reprezentacije. Pored sjajnih igara na terenu, on je i izuzetno zreo i ozbiljan. Njegov karakter mu je mnogo pomogao", rekao je, između ostalog, Krstajić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi