Iznervirani navijači Cristiana Ronalda napali kuću Platinija

U predgrađu Pariza

Iznervirani navijači Cristiana Ronalda napali kuću Platinija

Nakon što je predsjednik UEFA-e Michel Platini otvoreno rekao da bi Zlatnu loptu (Ballon d'Or) za 2014. godinu trebao dobiti njemački golman Manuel Neuer, navijači i ljubitelji Cristiana Ronalda izgubili su živce. 

Grupa od njih nekoliko skupili su 61 loptu, te su ih u oko tri sata ujutro ispalili u kuću Michela Platinija u predgrađu Pariza.

Brojka 61 predstavlja broj pogodaka koje je Cristiano Ronaldo postigao u 2014. godini, a na svakoj je lopti zapisano i ime kluba, te minuta postignutog gola. 

Sve dobija na težini ako se prisjetimo kako je Portugalac iskulirao Platinija prilikom dodjele medalja na Svjetskom klupskom prvenstvu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U nastavku pogledajte video snimak u kojem su se iznervirani Ronaldovi navijači željeli pameti dozvati predsjednika UEFA-e.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.