Iznijeti prijedlozi, bez konkretnih dogovora

Sastanak N/FSBiH sa predstavnicima UEFA i FIFA

Iznijeti prijedlozi, bez konkretnih dogovora

Na današnjem sastanku predstavnika UEFA i FIFA sa članovima Predsjedništva i Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine izneseni su prijedlozi promjena i dopuna Statuta krovne kuće bh. fudbala.

Predstavnici UEFA-e su, prema riječima Jasmina Bakovića v.d. generalnog sekretara N/FSBiH, iznijeli niz prijedloga vezanih za novi Statut bh. saveza. dok je s druge strane Komisija za propise N/FSBiH iznijela svoje viđenje kako bi novi Statut trebao izgledati.

Detalji predloženih promjena, međutim, za sada neće biti objavljeni u javnosti.

"Nezahvalno je govoriti o detaljima svih prijedloga sve dok se svi sastanci ne okončaju, tako da ćemo više o ovom moći reći u narednim danima", rekao je Baković.

Kao glavni prijedlog s kojim su predstavnici UEFA i FIFA stigli u Sarajevo na razgovore navodi se raspuštanje Predsjedništva N/FSBiH, odnosno uspostava jednog predsjednika. Međutim, u zemlji kakva je Bosna i Hercegovine, ovaj prijedlog gotovo sigurno neće naići na plodno tlo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.