Izraelka posjećuje Balkan samo zbog jednog kluba

Izraelka posjećuje Balkan samo zbog jednog kluba

Edmir Škorić

Liraz Zino je mlada Izraelka koja na Hajdukove utakmice dolazi iz dalekog Tel Aviva.

Liraz živi u Tel Avivu, ali odvaži se na daleka putovanja zbog splitskog Hajduka, za koji navija.

Proteklog vikenda je gledala prvi trening Hajduka i trofejnu salu, te je iznenadila mnoge kada se pojavila. Došla je u Split zbog derbija protiv Rijeke.

Sve je, kaže ona, počelo od Giovannija Rosse.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Kad je on došao u Izrael zainteresirala me je priča o njemu i zašto stalno spominje Hajduk. Malo po malo sam otkrivala zanimljivu priču, počela sam gledati utakmice preko interneta i vrlo brzo sam se navukla na Hajduk i Torcidu. Kad sam prvi put došla u Split i na Poljud, i osjetila tu atmosferu, više nije bilo povratka, ljubav je bila zapečaćena", izjavila je Liraz.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.