Izviđač pobjednik turnira u Ljubuškom

Ljubuško ljeto po 13. put

Izviđač pobjednik turnira u Ljubuškom

Domaćin Izviđač uvjerljivo je osvojio 13. tradicionalni međunarodni turnir “Ljubuško ljeto” koji je ovoga puta organizovan kao jednodnevno takmičenje.

Učešće na turniru su osim domaćina uzeli i Zrinjski, Metković 1963, te tim Čapljine. U finalu je Izviđač visoko porazio Zrinjski rezultatom 41:25. Ivan Miličević, Josip Vidović i Nenad Zeljić postigli su po šest pogodaka, dok je kod oslabljenog Zrinjskog za koji nisu nastupili Ante Grbavac i Darko Martinović, najučinkovitiji bio Nedjeljko Dominiković sa osam pogodaka.

Izviđač je u prvoj utakmici turnira savladao Čapljinu rezultatom 36:21, dok je Zrinjski bolji bio od Metkovića sa 28:27. Poražene ekipe sastale su se u susretu za treće mjesto, a trijumfovao je Metković 1963 rezultatom 32:25.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.