Izvinio se navijač koji je pokušao napasti Rija Ferdinanda

Izvinio se navijač koji je pokušao napasti Rija Ferdinanda

Navijač Manchester Cityja koji je u jučerašnjem susretu utrčao na teren te se pokušao fizički obračunati sa Rijom Ferdinandom danas se izvinio engleskom internacionalcu zbog ovog poteza.

Naime, radi se o 21-godišnjem Matthewu Stottu protiv kog je podesena krivičn prijava, a kog je u namjeri zaustavio golman Manchester Cityja, Joe Hart.

 

"Želio bih se izviniti svim onima na koje su moji postupci jučer uticali, posebno gospodinu Ferdinandu i ostalim igračima. Jako me je sramota zbog mojih postupaka. Iznevjerio sam sebe, svoju porodicu, moje prijatelje, navijače Fudbalskog kluba Manchester City", stoji u saopštenju Stotta.

 

"Namjeravam lično pisati gospodinu Ferdinandu da bih mu izrazio moje veliko žaljenje i također bih se izvinio Manchester Unitedu i njihovim navijačima. Zahvalio bih se Joe Hartu zbog njegovih postupaka kada sam utrčao na teren. Navijač sam Manchester Cityja čitav svoj život i imam sezonsku ulaznicu već tri godine i na utakmice idem sa svojim ocem. Imao sam uvijek isto sjedište u dijelu pored gostujućih navijača tokom te tri godine".

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

Stott je navodno dobio doživotnu zabranu prisustvovanja utakmicama Manchester Cityja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.