Izvor fudbalske mudrosti: 10 najboljih izjava Ivice Osima

Izvor fudbalske mudrosti: 10 najboljih izjava Ivice Osima

O odbijanju Real Madrida u dva navrata

A. Haznadarević

Na svijetu trenutno živi jako mali broj fudbalskih mudraca, a Bosanci i Hercegovci imaju čast da među sobom imaju jednu takvu, prije svega ljudsku veličinu. Naravno radi se o Ivici Osimu, nadaleko poznatom "fudbalskom profesoru", kako su ga nazvali Japanci, te nedavno i Austrijanci prilikom objave intervjua sa Štrausom s Grbavice. Njegove izjave se uvijek prate sa velikom pažnjom i imaju posebnu težinu, u njima nikada nema primjesa euforije,  krajnje su iskrene i često ne sadrže ono što se ne želi čuti, te uvijek pogađaju u srž.  Reklo bi se, svaka od njih bi mogla biti teza za jedan ozbiljan diplomski ili magistarski rad.

"Iskreno rečeno, boj’o sam se, nisam znao šta ću tamo. Da me neko tad pit’o: što ideš? Ipak je to dobra stvar, čast je to, samo lud čovjek može odbit’. Ja nisam, al’ jednostavno sam sebe pit’o, a šta ću sad tamo."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.