Izvršen žrijeb Kantonalne lige Sarajevo

Izvršen žrijeb Kantonalne lige Sarajevo

U četvrtak, 23.08.2012. u prostorijama Fudbalskog Saveza Kantona Sarajevo održan je sastanak sa klubovima Kantonalne lige Sarajevo - Pliva povodom početka nove takmičarske sezone 2012/13 koja počinje 08/09 septembra ove godine.

I ove će sezone takmičenje biti podjeljeno u dvije grupe (A i B), sa po devet klubova, gdje će prve dvije ekipe iz obje grupe razigravati za pobjednika Kantonalne lige Sarajevo - Pliva 2013.

 

Novi klubovi koji će se takmičiti u Kantonalnoj ligi ove sezone su FK Bosna i FK Ozren koji dolaze iz Druge lige Centar, zatim FK SAŠK napredak i novoformirani klub, FK Stup.

 

Dužnost komesara za takmičenje obavljat će Sejfo Šehović, dok će komesar za suđenje biti Sejo Hasanović.

 

Parovi  prvog kola Kantonalne lige Sarajevo:

 

Grupa A

 

Ozren - Omladinac

Dobrinja - Pofalićki

Iskra - Jedinstvo

Partizan - Bosna

Butmir

 

Grupa B

 

Stup - Hrid

Jug - Vrbanjuša

Bojnik - Mošćanica

Igman - Saobraćajac

SAŠK Napredak 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti