Izvršni odbor 17. decembra u Sarajevu

Predsjedništvo NS/FS BiH potvrdilo

Izvršni odbor 17. decembra u Sarajevu

Sjednica Izvršnog odbora Nogometnog / Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na kojoj će se raspravljati o izboru generalnog sekretara, kako je SportSport.ba ekskluzivno i najavio biće održana 17. decembra u Sarajevu.

Ovu odluku donijelo je Predsjedništvo naše kuće fudbala na sjednici održanoj danas u Zenici, a na kojoj je utvrđen i dnevni red. Najzanimljivija tačka će biti rasprava o prvom operativcu NS/FS BiH. Kao što je poznato u najužem krugu kandidata za ovu fukciju su aktuelni v.d. Munib Ušanović, Nijaz Merdanović i Said Čolpa.

Potvrđeno je da će sjednici naše fudbalske vlade prisustvovati i predstavnici Svjetske i Evropske fudbalske federacije (FIFA i UEFA), a osim rasprave o generalnom sekretara zanimljiva će biti i polemika oko izgradnje Centra za reprezentativne selekcije koja bi se trebao početi graditi u Zenici.

U cilju što bolje pripreme sjednice IO, saznajemo da bi novi sastanak članova Predsjedništva NS/FS BiH trebao biti održan najvjerovatnije 10. decembra u Sarajevu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.