NSBiH: Od naredne sezone dvije utakmice u finalu Kupa BiH

Odluka IONSBiH

NSBiH: Od naredne sezone dvije utakmice u finalu Kupa BiH

Midhat Šljivak

Ideja o jednoj utakmici u finalu Kupa Bosne i Hercegovine živjela je samo tri sezone i već od naredne osvajač trofeja u ovom takmičenju bit će odlučen u dvije utakmice. Potvrđeno je to iz Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Duel Zrinjskog i Veleža na Bilinom polju u finalu Kupa Bosne i Hercegovine posljednji je duel kojeg ćemo gledati na neutralnom terenu u ovom takmičenju. NSBiH je odlučio da se od naredne sezone vrate dvije utakmice u finalu.

Potvrdio je to predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković. Dogovor o vraćanju dvije utakmice u finalu postignut je neposredno pred današnje finale na Bilinom polju.

"Uoči finala Kupa BiH, danas je u Zenici održana 24. sjednica Izvršnog odbora NS/FS BiH. Razgovarano je u predstojećim kvalifikacionim utakmicama protiv Portugala i Luksemburga, te usvojene propozicije takmičenja pod okriljem NS/FS BiH za narednu sezonu", saopšteno je i dodaje se:

"Sljedeća sezona Premijer lige počeće 30. jula, nešto kasnije nego prethodnih godina, a prelazni rok počinje 20. juna. Jedna od važnijih odluka sa ovog zasjedanja je da će se od naredne sezone ponovo igrati dvije utakmice u finalu Kupa BiH", saopštio je Vico Zeljković.

Уочи финала Купа БиХ, данас је у Зеници одржана 24. сједница Извршног одбора НС/ФС БиХ. Разговарано је у предстојећим...

Posted by Vico Zeljković on Wednesday, May 17, 2023
Oglasi

Ovaj sistem od utakmice u finalu igrao se od sezone 2020/2021, a u prvom finalu snage su odmjerili Sarajevo i Borac. Taj meč je odigran u Trening centru NSBiH u Zenici.

Potom je prošle sezone odigrano finale na stadionu Bilino polje između Sarajeva i Veleža, a zatim i ovosezonsko finale između Veleža i Zrinjskog.

Bh. klubovi koji budu predstavljali Bosnu i Hercegovinu u pretkolu Konferencijske lige naredne sezone, takmičenje u prvom pretkolu počinju 14. jula.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ekipa koja bude direktno krenula iz drugog pretkola evropski put počinje 27. jula.

Prvak Bosne i Hercegovine ekipa Zrinjskog prvu utakmicu prvog pretkola Lige prvaka igrat će 12. ili 13. jula.

Top Komentari

user1574859714
U svim ligama petice igra se jedna utakmica i u vecini zemalja. Kod nas opet nesto izmisljaju,vracaju nas u nazad.
0 0
gameon
Polako al sigurno vraćamo se u najmračniji period BH fudbal,,al valjda je to i cilj banjalučkog arkana da unisti bh fudbal
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti