Izvučene grupe ULEB Eurocupa

Danas u Barceloni

Izvučene grupe ULEB Eurocupa

Teme:

Danas je u olimpijskom muzeju u Barceloni održano izvlačenje grupa za predstojeću sezonu ULEB Eurocupa. Svoje mjesto u osam grupa našle su 32 ekipe.

 

Gordić i Bajramović u istoj grupi

 

Banvit Kenana Bajramovića smješten je u grupu D, kao i Azovmash Nemanje Gordića. Nemanja i Keno osim međusobnog duela za protivnike će imati, snažnu Valenciju, te njemački S. Oliver.

 

Duel Wrighta i Mašića u grupi G 

 

Henry Domercant, bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine za protivnike će imati ekipe iz tzv. istočnog bloka. Galatasaray je u grupi sa ukrajinskim Donetskom, ruskim Lokomotivom, te poljskim Trefl Sopotom. 

 

Unics selektora Ace Petrovića prolazak u narednu rundu takmičenja pokušat će izboriti protiv Panionisa, Oostendea, te Zielone Gore. Potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine Boris Savović i njegova Crvena Zvezda u grupi su sa Sassarijem, Cajasolom i francuskim Orleansom. 

 

Ante Mašić i Zach Wright susrest će se u duelima grupe G, a pored Cibone i Spartaka grupu G čine Cholet i Ratiopharm Ulm. 

 

Grupa A: Nymburk, Hapoel, Budivelnik, Rudupis

Grupa B: Bilbao, Budućnost, Spirou, Lukoil

Grupa C: Le Mans, Triumph, VEF Riga, Artland Dragons

Grupa D: Valencia, Banvit, Azovmash, S. Oliver Baskets

Grupa E: Galatasaray, Lokomotiv Kuban, Donetsk, Trefl Sopot

Grupa F: Unics, Panionios, Oostende. Zielona Gora

Grupa G: Spartak, Cibona, Cholet, Rathiopharm Ulm

Grupa H: Cajasol, Sassari, Crvena Zvezda, Orleans

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti