Izvučeno tijelo iz aviona u kojem je bio Emiliano Sala

Porodice čekaju nove vijesti

Izvučeno tijelo iz aviona u kojem je bio Emiliano Sala

Endin Čaušević

Argentinski napadač Emiliano Sala nestao je prije dvije sedmice kada se srušio avion u kojem je išao iz Natesa za Cardiff.

Avion je s radara nestao iznad Engleskog kanala, a nakon desetak dana potrage olupina aviona pronađena je na dnu mora. Odmah je potvrđeno da se na snimku vidi da se u avionu nalazi jedno tijelo, no da se još uvijek ne zna da li je to Sala ili pilot.

Istražitelji su jučer izjavili da će avion biti izvučen na površinu u narednim danima, te da još uvijek ne znaju gdje se nalazi drugo tijelo, te da postoji mogućnost da je i ono u olupini. Engleski mediji objavili su večeras da se olupina i dalje nalazi na dnu mora, no da su uspjeli izvuči tijelo iz nje.

Engleski Mirror objavio je večeras da su tijelo uspjeli izvuči iz olupine, te da se ono trenutno nalazi na brodu u blizini mjesta pada aviona. No, još uvijek nije saopšteno o kome se radi, a navodno članovi obje porodice su spremne na identifikaciju ukoliko to bude potrebno i s nestrpljenjem očekuju nove informacije.

Nantes traži od Cardiffa da im plate 17 miliona eura za Emiliana Salu

Sala je prije dvije sedmice napustio Nantes u kojem je bio jedan od najboljih igrača i odlučio je karijeru nastaviti u Cardiffu. Ipak, nakon potpisa za velški klub vratio se u Francusku kako bi se oprostio od saigrača, no na povratku za Cardiff avion je nestao.

Nakon deset dana potrage zaključeno je da se avion srušio u more nakon što je pronađen na dnu Engleskog kanala. Potvđeno je da se u olupini nalazi jedno tijelo, no nije još uvijek poznato da li se radi o Emilianu Sali ili o pilotu koji je upravljao avionom na kobnom letu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Dok mnogi čekaju da avion izvuku na površinu i da se konačno sazna zašto se srušio u Nantesu su danas iznenadili javnost. Naime, francuski klub je danas poslao zvanični dopis Cardiffu gdje traže da ovaj tim plati 17 miliona eura za Salu kako je i dogovoreno.

Argentinski napadač je potpisao ugovor s Cardiffom zbog čega ovaj tim mora da isplati iznos Nantesu bez obzira što Sala nažalost nikad neće zaigrati u dresu ovog tima. Cardiff je stopirao isplatu dok se ne pregleda sva dokumentacija i utvrdi da li su dužni da plate Nantesu 17 miliona eura.

Top Komentari

SOUTHFOREVER
zeznuta-situacija-mozda-bar-pola-para-da-plate,,,,
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi