Jači za Vardu, Jovanovića i Rizvića
Ratko Varda igraće za BiH u baražu za "Eurobasket 2009"

Bh. košarkaši u baražu za «Eurobasket»

Jači za Vardu, Jovanovića i Rizvića

Košarkaška reprezentacija BiH u predstojećem baražu za plasman na «Eurobasket 2009» mogla bi biti jača za dva igrača sa srbijanskim pasošem, Ratka Vardu i Zlatka Jovanovića. Varda je porijeklom iz BiH, dok je play Slobode još ranije izrazio želju da obuče dres BiH.

KS Srbije pomenutoj dvojici košarkaša dao je «zeleno svjetlo» za nastup u dresu sa bh. grbom, a izabranici selektora Mensura Bajramovića, koji će u Grupi A dodatnih kvalifikacija igrati protiv Belgije i Portugala mogli bi dobiti i trećeg saigrača.

Riječ je o Hasanu Rizviću, članu ukrajinskog Azovmasha.
«Srbijanski savez je dozvolio Vardi i Jovanoviću da se stave na raspolaganje selektoru Bajramoviću», kazao je Zdravko Knežević, generalni sekretar KS BiH za portal fibaeurope.com i nastavio:
«Vjerujem da neće biti problema ni da Rizvić bude uskoro član nešeg A tima, ali je situacija sa Mirzom Begićem drugačija. Centru ljubljanske Union Olimpije Košarkaški savez Slovenije nije spreman izdati odobrenje stoga će on i dalje biti član selekcije trenera Jurija Zdovca», dodao je Knežević.

Ukoliko bh. selekekcija osvoji prvo mjesto u Grupi A igrala bi protiv pobjednika Grupe B za upražnjeno mjesto na «Eurobasketu». Podsjetimo, mogući rivali BiH, u slučaju prve pozicije, mogli bi biti Italija, Francuska ili Finska.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.