Jaćimović: Rudar želi u Premijer ligu

Prijedorčani gostuju u Derventi

Jaćimović: Rudar želi u Premijer ligu

E. Škorić

Ognjen Jaćimović donio je Rudaru važnu pobjedu nad ekipom Napretka u prošlom kolu Prve lige RS.

Rudar je u drugom kolu ostvario minimalac nad gostima iz Donjeg Šepka, a Jaćimović je u sedmoj minuti postigao pobjednički pogodak. 

Nakon dva kola Rudar ima šest bodova, a seriju dobrih rezultata želi da nastavi i u Derventi protiv Tekstilca, koji je također maksimalan i to bez primljenog gola.

"Naš naredni rival je Tekstilac, ekipa koja je pokazala u prva dva kola da je izuzetno kvalitetan protivnik. Trenutno stanje na tabeli pokazuje da će ova utakmica biti derbi kola i veoma bitna za obje ekipe. Biće ovo jako teško gostovanje, Tekstilac na svom terenu igra tvrdo i sve osim pobjede za njih je neuspjeh pred njihovim navijačima", kazao je Jaćimović za SportSport.ba, pa je dodao:

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

"Naše ambicije su ove godine ulazak u Premijer ligu, tako da razmišljamo samo o osvajanju tri boda u Derventi, kako bismo se primakli cilju. Budemo li imali disciplinu i strpljenje kao u prva dva kola, onda ne bi trebao da izostane povoljan rezultat".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi