Zvijezda je Premiershipa, a igra s kostobranima za djecu

Briljira na terenu

Zvijezda je Premiershipa, a igra s kostobranima za djecu

A. Čaušević

Rijetke su situacije da u modernom fudbalu, pogotovo u ligi poput Premiershipa gdje dominira inostrani kapital, neki fudbaler prođe sve omladinske selekcije kluba, a zatim postane kapiten seniorskog tima. 

Jack Grealish je apsolutni junak svakog navijača Aston Ville. Vratio je Villanse tamo gdje im je mjesto i to u poderanim kopačkama. Tada je na sebe skrenuo ogromnu pažnju.

Ovaj 25-godišnjak je nastavio da pruža i sjajne partije u Premiershipu, a njegova Villa je prvo iznenađenje dosadašnjeg dijela sezone.

Dečko koji je u međuvremenu postao i standardni reprezentativac Engleske je izuzetno praznovjeran tip. Potvrđuje to i priča o kostobranima i prenisko spuštenim štucnama.

Grealish toliko nisko spusti štucne da prekriju samo dio cjevanica, a interesnatno je da nosi kostobrane namjenjene za djecu ili najmanji mogući broj za odrasle.

"Jednom su mi se štucne skupile tokom pranje pa se nisu mogle više podići. Te sezone sam stvarno dobro igrao pa je to postalo za mene praznovjerje. Tada sam sebi rekao da ću nastaviti tako jer mi ide dobro", ispričao je Englez.

p1eqhv312b1u991kehpcm152h10kij.jpgp1eqhv312b1u991kehpcm152h10kij.jpg

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ponekad su me neke sudije i opomenule, ali moram ovako nasdtaviti. Radio sam to cijelog života, tako ću i nastaviti."

Grealishu stvarno ide odlično na terenu i nema potrebe da prekida svoju tradiciju. Obzirom na njegove sjajne igre neće biti iznenađenje ukoliko uskoro potpiše za nekog velikana.

Top Komentari

Adnanos
Nebi on nikako nosio kostobrane da nije pravilo da se moraju nosit. Nekim igracima smetaju kostobrani i onda uzimaju najmanje moguce. Nije nista novo!
5 0
zizu82
Al što lik ima list,strašno...Ko Šaćiri.Odličan fudbaler,bolji od većine ovih izvikanih.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi