Novinari ga čekali u mix zoni nakon sramote koju je uradio, a ono što su vidjeli ih je zaprepastilo

Igrači Manchester Cityja se našalili, ali do šale nikome nije bilo

Novinari ga čekali u mix zoni nakon sramote koju je uradio, a ono što su vidjeli ih je zaprepastilo

Endin Čaušević

Engleski reprezentativac Jack Grealish našao se u centru skandala nakon sinoćnjeg meča Manchester City - Fluminense jer su svi saznali na koji način je provocirao igrače brazilskog kluba. Zbog toga je došlo do fizičkog obračuna na terenu, a potom su se fudbaleri Cityja odlučili našaliti dok su napuštali stadion.

Manchester City je odigrao odličnu utakmicu u kojoj je lakše od očekivanog uspio da deklasira Fluminense sa 4:0 i po prvi put u historiji osvoji titulu prvaka svijeta.

Međutim, utakmica u Džedi bila je u sjeni onoga što se dešavalo kada je sudija svirao kraj. Tada je Felipe Melo fizički nasrnuo na Grealisha u čiju odbranu je stao Kyle Walker i na sreću strasti su se brzo smirile.

Nikome nije bilo jasno šta se desilo i zbog čega su igrači Fluminensea krenuli ka Grealishu, no nakon utakmice su otkrili na koji način ih je Englez provocirao što je iznenadilo fudbalsku javnost.

No, za Grealisha nije prvi put da se tako ponaša prema protivnicima zbog čega je i ranije bio kritikovan, ali očito nema namjeru da se promijeni.

Oglasi

Kada su se strasi smirile i nakon što je igračima Cityja uručen trofej prvaka svijeta oni su se odlučili našaliti s Grealishom, ali i novinarima koji su ih čekali u mix zoni kako bi dali izjave.

Novinari su čekali upravo Grealisha kako bi ga pitali šta se desilo, no on je sa stadiona izašao u pratnji igrača Cityja koji su glumili njegove zaštitare i na taj se našalili zbog svega onoga što se desilo na terenu.

Oni su zajedno prošli kroz mix zonu i novinari su tražili Grealisha da stane kako bi dao izjavu, ali Haaland, Bernardo Silva i Ruben Dias koji su bili njegovi "zaštitari" to nisu dopustili i otišli su pravo ka autobusu. To novinare nije previše nasmijalo niti oduševilo jer su očekivali od Grealisha da objasni i otkrije svoju stranu priče.

@calatayud_alex

Todos escoltaban a Grealish #tiktokfootballacademy #footballtiktok #deportesentiktok #walker #felipemelo #manchestercity

♬ sonido original - Alex ⚽️🎙️🏟️

Iako su igrači Manchester Cityja na kraju sve okrenuli na šalu Grealish je dobio žestoke kritike zbog sramotnih provokacija na račun igrača Fluminensea kada je njegov tim dao gol za 4:0.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi