Mateo Kovačić nije skidao osmijeh s lica, a onda je cijeli svijet saznao šta je Hrvat uradio

Fantastičan poduhvat

Mateo Kovačić nije skidao osmijeh s lica, a onda je cijeli svijet saznao šta je Hrvat uradio

Endin Čaušević

Fudbaleri Manchester Cityja postali su prvaci svijeta jer su sinoć u finalu Svjetskog klupskog prvenstva deklasirali Fluminense sa 4:0. Nakon meča u centru pažnje našao se Mateo Kovačić jer Hrvat zbog jednog detalja nije skidao osmijeh s lica.

Manchester City je lakše od očekivanog uspio da slavi protiv prvaka Južne Amerike i na fantastičan način završi 2023. godinu koja će zlatnim slovima ostati upisana u historiji kluba s Etihada.

Odličan meč odigrao je Julian Alvarez koji je bio dvostruki strijelac, dok je jedan gol postigao je Phil Foden, a također autogol dao je i Nino.

Minutažu u sinoćnjoj utakmici upisao je i hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić koji je ušao na teren u 60. minuti, dok je njegov sunarodnjak Joško Gvardiol šansu dobio tek u finišu utakmice.

No, iako je na terenu proveo tek pola sata utakmica u Džedi bila je posebna za Kovačića i on je sigurno neće zaboraviti dok je živ.

Oglasi

Nakon utakmice hrvatski veznjak nije skidao osmijeh s lica, a pored činjenice da je osvojio sa Cityjem trofej on je imao još jedan poseban razlog zbog kojeg je bio sretniji od ostalih saigrača.

Naime, Kovačić je ušao u historiju fudbala jer je u svojoj dosadašnjoj karijeri četiri puta bio prvak svijeta, a to je uspio da uradi u dresu čak tri različita kluba što prije njega niko nije uradio.

Prvi i drugi trofej na Svjetskom klupskom prvenstvu osvojio je s Real Madridom, a nakon toga istu medalju zlatnog sjaja dobio je i dok je bio član Chelseaja.

Iako je s Realom i Chelseajem osvojio Ligu prvaka sa Cityjem to nije uspio, ali je s Građanima došao do trofeja prvaka svijeta i napravio zaista nevjerovatan poduhvat što pokazuje najbolje kakvu karijeru ovaj Hrvat ima.

Ovaj 29-godišnjak je u Manchester City stigao prošlog ljeta iz Chelseaja za 30 miliona eura, te je u dosadašnjem dijelu sezone za ovaj klub upisao 20 nastupa u svim takmičenjima i postigao je jedan pogodak i to upravo prije nekoliko dana u polufinalu protiv Urawe kada su Građani slavili sa 3:0.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti