Grealish konačno objasnio zašto ne nosi štucne preko listova i zbog čega ima tako male kostobrane

Reprezentativac Engleske je baš sujevjeran

Grealish konačno objasnio zašto ne nosi štucne preko listova i zbog čega ima tako male kostobrane

E. Čaušević

Reprezentacija Engleske punom parom priprema se za Evropsko prvenstvo koje počinje za šest dana.

Englezi imaju velike nade od Eura koje nam slijedi i važe za jedne od favorita. Ekipa Garetha Southgatea se punom parom sprema za mečeve grupne faze, a već u prvom kolu očekuje ih okršaj protiv Hrvatske.

U prijateljskoj utakmici pred EP ekipa Engleske pobijedila je Austriju sa 1:0, a ponovo je jedan od najboljih na teren bio Jack Grealish.

Grealish je imao sjajnu sezonu u dresu Aston Ville i zasluženo se našao na spisku reprezentacije Engleske za Evropsko prvenstvo.

Ovaj veznjak našao se ponovo u centru pažnje javnosti jer je odlučio konačno otkriti zašto ne nosi štucne kao većina fudbalera.

Ostali fudbaleri većinom navuku štucne do koljena, ali Grealish to ne radi i jednostavno ih navuče samo preko kostobrana kao što je to nekada radio Francesco Totti.

Oglasi

Mnogi su vjerovali da to Grealish radi zbog toga što je takav imidž imao i legendarni George Best, ali je otkrio da to nije istina i objasnio je o čemu se tu radi.

"Jasno da štucne trebaju ići do koljena kako bi prekrile listove. Međutim, jedne godine moje štucne su se skupile prilikom pranja i nisam ih mogao navući preko listova. Te sezone sam igrao zaista odlično i nekako sam postao sujevjeran zbog toga. Igram dobro i sviđa mi se kako izgledaju štucne kada ih uopšte ne navlačim puno preko noge", rekao je engleski reprezentativac.

Image: SPORTbible

Također, i njegovi kostobrani su dosta manji nego što je to inače slučaj, a čini se da je Grealish sujevjeran i zbog toga.

"Nosim već godinama tako male kostobrane i nastavit ću tako. Nekoliko sudija mi je pokušalo skrenuti pažnju da trebam veće kostobrane kako bi se zaštitio, ali meni se više ovako sviđa", dodao je Grealish.

Reprezentacija Engleske svoj put na Evropskom prvenstvu počinje 13. juna kada ih očekuje okršaj protiv Hrvatske. Pored toga u grupnoj fazi igraju još protiv Češke i Škotske.

Top Komentari

Ante G.
6 put isti clanak u 2 mjeseca...
10 0
Nije.bitno
Dok mu neko jednom ne polomi noge i zavrsi karijeru.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi