Supermoćni Trikolori, uspavani Elf i skromna Tri lava

Pripreme za Euro

Supermoćni Trikolori, uspavani Elf i skromna Tri lava

A. Čaušević

Niz učesnika Evropskog prvenstva koje počinje 11. juna u četvrtak je igralo pripremen utakmice. 

Nizozemska ne djeluje ubjedljivo. Lale nisu uspjele pobijediti koronavirusom pokošene Škote. U Portugalu je završeno 2:2. Za Nizozemce je pogašao Depay, a za Škote Hendy i Nisbet.

Engleska je protiv Austrije bila poprilično skromna. U izjednačenom meču Tri lava su slavilia s 1:0 golom Sake s tim da su se Austrijanci u finišu meča propustili niz sjajnih prilika.

Njemačka je i dalje uspavana. Elf nije uspio da pobijedi Dansku. U Innbrucku je završeno 1:1 uz oba gola u drugom poluvremenu. Nehaus s jedne te Poulsen s druge strane su bili strijelci.

Danci u nedjelju u Brondbyju igraju protiv Bosne i Hercegovine i večerašnji remi s Nijemcima jasan je znak da Zmajevima uopšte neće biti lako na tom susretu. 

Prvi kandidat za titulu prvaka je Francuska koja je i protiv Velsa demonstrirala silu. Napadački trio Benzema - Griezmann - Mbapp djeluje zaista supermoćno.

Trikolori su razbili Velšane s 3:0 koji su ruku na srce duže od sat vremena igrali s igračem manje nakon isključenja Williamsa. Benzema je bio odličan i veoma motivisan, u 27. minuti se nije proslavio udarcem s bijele tačke.

Strijelci za aktuelne prvke svijeta bili su Mbappe u prvom, te Griezmann i Dembele u drugom poluvremenu. Iako se radi o prijateljskom meču visok trijumf je jasna poruka ostalim reprezetnacijama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi